Monthly Archives: February 2014

Oh kjo pjelle e frikshme e zemres njerezore


E keqja eshte e lige. Eshte me shume se e lige. Eshte e tmerrshme. E padrejte. Te godet thelle ne shpirt. Te vjedh. Te dhunon shpirtin e zemren. Te le nje piskame therese per ate qe ka marre. Ajo te … Continue reading

Posted in Reflektime | 1 Comment

Te jesh i lire


Vjeshte 2001. Dardani, Prishtine. Nga dritarja e apartamentit tone shikoja pallatet e larte qe dukej sikur me flisnin historite e luftes. Kishte raste kur me dukej sikur degjoja ankthin qe qyteti kishte kaluar. Patrullat dhe makinat e  KFOR te benin … Continue reading

Posted in Reflektime | Tagged , , , , | Leave a comment

Ky mur me i gjate se i Kines, me i larte se i Berlinit, ky mur qe vret….


Ky mur eshte ndryshe. Nuk eshte aq i hershem sa i Kines, as aq simbolik apo historik sa i Berlinit. Eshte modern. Mund ta vizitosh, por nuk e fotografon dot. Nuk dihet nese do te bjere ndonjehere dhe kur do te bjere. … Continue reading

Posted in Reflektime | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Edhe Divat do te thone lamtumire


Ishte nje nje bilbil, krenari kombetare, e pazevendesueshme, e paharrueshme, njeri i madh….ishte nje dive. Lista vazhdon pafund duke me bere te ndihem disi se dhimbja per shuarjen e nje jete pa dashje zbehet. Nder ta ka njerez qe thjesht … Continue reading

Posted in Reflektime | Tagged , , , , | Leave a comment